Jan Meijerink

 

Samen op weg begint met de eerste stap .........”

 

Dat is de slogan waarmee Jan Meijerink mee kwam, toen hij aanbood om (prestatief) te gaan wandelen voor de Nije Stichting en tevens promotie wil maken voor de site www.tipsbijkanker.nl .

 

Maar Jan is niet van 1 stap, nee…Jan holt zelfs bijna harder dan ik ;-)

Vanaf Pasen 2008 is hij gaan lopen om zijn grenzen te verkennen.

Jan heeft de eerste stap gezet door mij te mailen dat hij de 4-daagse Nijmegen wil lopen en hoopt dat er meer mensen zijn die samen met hem willen lopen zodat er via sponsoring geld binnen gehaald kan worden om de Nije Hoeve aan te schaffen.

 

Dankbaar mailde ik hem direct terug dat ik het een geweldig idee vond..en vanaf dat moment zijn we samen aan het “rennen“ in ons hoofd om te kijken wat er allemaal nog meer aan sportieve activiteiten opgezet kan worden.

 

Jan is niet te stuiten en zijn gedrevenheid, steekt anderen aan.

Een gedrevenheid die ik heel goed herken en ik vermoedde dan ook dat er bij Jan meer achter zat.

 

En ja, er zal veel meer achter. Via de Stichting Over@Leven die verantwoordelijk is voor de prachtige en informatieve site www.tipsbijkanker.nl kwam Jan bij mij terecht ..en na flink wat mails heen en weer kwam hij met zijn verhaal:

 

Zijn vrouw Fien had rond de kerst van 2006 klachten met de spijsvertering en uiteindelijk werd er begin februari 2007 een maagtumor geconstateerd.

Omdat zij naar hun mening veel te weinig informatie kregen en zelfs de specialisten niet buiten hun vakgebied kwamen gingen zij op zoek. Volgens het protocol/advies ondergingen ze het traject van chemo, operatie en chemo. Na de eerste chemokuur vonden ze verzachting van bijwerkingen binnen de homeopathie en complementaire zorg. Toch kwamen de klachten terug en bleek er sprake te zijn van terugkeer van tumorcellen in de omgeving van het operatiegebied. De mededeling was dat er voor Fien geen mogelijkheden meer waren op herstel. Voor verzorging naar huis waar Fien op 21 oktober 2007 is overleden.

 

Tijdens deze periode groeide de behoefte om de ervaringen te delen. En tijdens de laatste fase met Fien werd besloten anderen te willen helpen in de zoektocht die volgt na de diagnose kanker. Ook weet hij uit eerste hand dat kanker zoveel meer treft dan de patiënt alleen. Begin vorig jaar werd hij lid van de Moermanvereniging en gaf aan dit jaar tijdens de ledenvergadering actief te willen worden bij de vernieuwde doelstellingen van de vereniging.

 

En dankzij mijn bijzondere ontmoeting met Jogé kwam ik in aanraking met Jan en heeft de Nije Stichting er met recht 2 Kanjers bij gevonden!!

Jan maakt zich sterk voor de Nije Hoeve waarin reguliere én complementaire zorg onder een dak te vinden zullen zijn. Een hoeve met een kenniscentrum en een inloophuis. Een noodzaak hier in het Oosten...en beschikbaar voor iedereen vanuit heel Nederland.

 

Jan loopt preventief en beseft dat bewegen en een gezonde leefwijze, waaronder voeding, belangrijk is in het leven.

 

Bovenstaand verhaal is inmiddels al jaren oud en toch weer zo actueel!

Jan heeft inmiddels nog veel meer mooie wandeltochten gemaakt en ondertussen zijn wij blijven werken aan de grote droom: De Nije Hoeve.

Hoe bijzonder dat we nu, zoveel jaren later echt de Hoeve in zicht hebben en we daar in september naar toe zullen bewegen!

 

Wij bewegen...wat beweegt jou?

 

Samen op weg begint met de eerste stap .........