Donaties
Terug naar overzicht

Mogen wij u in het zonnetje zetten?

Dit jaar vindt in Hengelo de SamenLoop voor Hoop plaats op 6 en 7 september in het FBK stadion te Hengelo. De start is op vrijdag om 17.45 uur en het evenement eindigt op zaterdag om 18.00 uur.

 

Tijdens deze 24-uurs wandelestafette staan we stil bij kanker en vieren we het leven.

Deelnemende teams zamelen, voorafgaand en tijdens het evenement, zoveel mogelijk geld in voor KWF Kankerbestrijding. Het ingezamelde geld komt ten goede aan kankeronderzoek. Ook gaat een deel van de opbrengst naar De Nije Stichting.

 

De Samenloop voor Hoop viert het leven, zet (ex)kankerpatiënten in het zonnetje en herdenkt de overledenen.

De saamhorigheid tussen de teamleden, (ex)kankerpatiënten, hun families en vrienden, en iedereen die wel eens iets met kanker te maken heeft gehad, maakt dit etmaal tot een overgetelijk evenement.

Naast de 24-uurs wandelestafette zijn er op het terrein voor jong en oud allerlei activiteiten te beleven. Er zijn onder andere informatiekraampjes, optredens en veel muziek.

 

De dag start al direct met een hoogtepunt: de survivorronde van (ex)kankerpatiënten als het levende bewijs dat wetenschappelijk kankeronderzoek loont.

's Avonds vindt de indrukwekkende kaarsenceremonie plaats. Rondom het parcours staan duizenden kaarsenzakken met persoonlijke wensen en gedachten. Een zee van lichtjes deelt de emoties en geeft de warmte van herdenken, vertrouwen en hoop.

Ook de laatste ronde, na 24 uur als estafetteteam gewandeld te hebben, is onvergetelijk. Hierin ligt zoveel warmte, blijdschap en betrokkenheid besloten. Samen hebben we het beleefd. Een lach en traan met elkaar gedeeld.

 

Voor de eregasten/survivors (ex-/kankerpatiënten) is een speciale ontmoetingsruimte met verwenmomenten, lekkere hapjes en andere leuke nevenactiviteiten.

Namens De Nije Stichting willen wij jullie van harte uitnodigen mee te lopen in de openingsronde voor eregasten/survivors.

Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en alle deelnemers lopen jullie de eerste ronde over het parcours.

 

Om het programma goed te kunnen coördineren willen wij heel graag weten hoeveel mensen er komen. Je kunt je daarom aanmelden door te klikken op deze link.

 

Wij hopen op een grote deelname als eregasten van De Nije Stichting!

 

 

Meer nieuws