Terug naar overzicht

Geslaagde Nije Mix & Match!

Vrijdag hebben wij een geweldige avond beleefd in het Rabotheater met alle vrijwilligers en heel veel belangstellenden. Marieke Schiphorst, de projectleider, verzorgde met het popkoor Match uit Haaksbergen, leerlingen van het Twickelcollege Hengelo en musici van conservatorium ArtEZ een prachtig repertoire. Het Nije Huis voegde daar het "Zingen voor je Leven"-koor, de Wannebiezz en ambassadrice Dorothee Loorbach aan toe en dat alles maakte een perfecte Mix & Match! Stichting Vrienden van Rabotheater doneerde de grote zaal (tot stand gekomen via een match tijdens de Slingerbeurs) en vele lieve mensen doneerden om deze avond tot een groot succes te maken!
Onder de bezielende leiding van dirigent Jeroen Katier zong Match de sterren van de hemel. Marieke Schiphorst had een gedurfde beslissing genomen door er een complete band aan toe te voegen met zelfs blazers en strijkers, wat geweldig uitpakte en zelfs een prachtige aanvulling bleek te zijn! Een mooie mix van ontroerende liederen en swingende nummers waar je echt niet bij kon blijven zitten... Gelukkig hoefde dat ook niet en de zaal stond al snel op z'n kop ☺.

De afwisseling zat hem ook in het verschil van bezetting en solisten.... Een paar keer toe werden we tot tranen ontroerd. Bij het nummer "Ren, Lenny Ren" werd er op het grote scherm een powerpoint getoond met alle beweegactiviteiten van De Nije stichting en bij het zien van onze allereerste Nije Loop voor Leven, de Mont Ventoux beklimmingen, de Ladies Ride en alle fietstochten was het echt een kippenvel moment...
"Zingen voor je Leven" beleefde haar debuut op toneel en we waren zó trots op Jorien en Jetty en de deelnemers. Met een stukje interactieve stembevrijding liet Jorien de zaal ervaren wat stembevrijding is en daarna werden we getrakteerd op 3 liederen. Wat een plezier en emotie op dat podium! Het was in de zaal voelbaar.

Onze ambassadrice Dorothee hadden we gevraagd om de presentatie te verzorgen. Uiteraard omdat we weten dat ze dit fantastisch kan. We voelden echter achter het vakkundig presenteren een bijzonder betrokken intentie en dat maakte het bijna magisch. Haar woorden sprongen recht uit haar hart zo in dat van ons!

Trots waren we als we de eerste rij in de gaten hielden: de Nije kanjers; vrijwilligers waar Het Nije huis door gedragen wordt. Genietend van hún avond!

Genieten en lachen werd het ook toen onze vrienden uit het Westen op het podium stonden... De Wannebiezz! Voor de pauze zelfs in jacket! Met een knapperend haardvuur op de achtergrond brachten ze een ingetogen set (die uiteraard alsnog doorspekt was met Rotterdamse humor) waarin nog maar weer eens bewezen werd dat deze grappenmakers echt rasmuzikanten zijn. Na de pauze kwamen ze terug met wat meer geweld en hebben de theater stoelen geen mens meer gevoeld... Feest!!
Daarna kwam het koor weer het podium op met wederom een prachtig en afwisselend programma. Leerlingen van Twickel werden toegevoegd en Marieke zelf sloot af met een prachtig nummer dat ze vol overgave zong. Het publiek was zo enthousiast dat er met z'n allen tot twee keer toe een toegift verzorgd moest worden!

Ik wil uit de grond van m'n hart iedereen die, op welke wijze ook een bijdrage heeft geleverd, bedanken voor deze mooie avond! Marieke, je mag trots zijn op dit prachtige benefiet!
Wat zou het mooi zijn als we een manier kunnen vinden om dit jaarlijks te kunnen zien groeien!

 

Debby

 

Voor foto's klik hier

 

 

Meer nieuws

Nije TV

lees meer