Terug naar overzicht

Verslag Oncofonie door leden Zingen voor je Leven

Op 2e pinksterdag zongen wij, koor Zingen voor je Leven Hengelo, samen met 300 andere koorgenoten uit het hele land, in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam!

De Oncofonie 2016 is een benefietconcert tbv Kanker in Beeld. De voorstelling was geinspireerd op het verhaal van ‘De Kleine Prins’. Zang, toneel en kunst beeldden uit hoe je je weg kunt vinden als je wereld plots verandert.

De afgelopen maanden hebben we hard geoefend aan het repertoire, dat deden we zelfstandig thuis en op onze maandagochtenden. En wat een belevenis was het om al onze stemmen uit het hele land samen te laten klinken, eerst ’s middags bij de generale repetitie en met als climax natuurlijk het zingen in het Concertgebouw met zijn schitterende akoestiek en statige uitstraling.

We zongen samen met Huub van der Lubbe van de Dijk, werden begeleid door het enthousiaste Noordpoolorkest, luisterden naar Wibi Soerjadi en andere zangers.

De dag was lang en intensief, boordevol indrukken, erg fijn om als koor Hengelo met elkaar te doen. De warmte en de saamhorigheid van de hele grote groep te ervaren. Het plezier in het zingen spatte eraf. Liefde en kracht waren zo aanwezig. En de feestelijke sfeer niet te vergeten. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Moe en heel voldaan stonden we laat in de nacht weer op het station in Hengelo, zingend rolden we ons bed in en nu, een paar dagen later, zitten we allemaal nog op onze ‘oncofonie –wolk’.

En om met de woorden van de Kleine Prins te eindigen: “Alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar”.

 

 

 

Meer nieuws

Oproep!

lees meer