Terug naar overzicht

Qeaux Qeaux Joans

In 2011 stond Qeaux Qeaux Joans met haar band in het voorprogramma van Seasick Steve, nadat ze in 2009 spontaan bij hem op het podium was gesprongen toen hij in Paradiso te Amsterdam optrad. Seasick Steve was zo onder de indruk van Qeaux Qeaux, dat hij in 2011 zijn geboekte voorprogramma cancelde om haar mee te nemen en voor te stellen aan het publiek tijdens zijn Nederlandse tour. Dit leidde vervolgens tot een optreden in het nationale tv programma De Wereld Draait Door.

 

Qeaux Qeaux Joans was slechts zeven jaar oud toen ze haar eerste nummer schreef. Dit was het startschot voor haar muziekcarrière. Wegens dyslexie kon Qeaux Qeaux het lezen van noten niet onder de knie krijgen, maar dit maakte niet uit bij het spelen van akkoorden en het maken van structuren van nummers. Qeaux Qeaux heeft de gave om emoties te communiceren zonder er letterlijk over te zingen. Je voelt haar pijn en zij voelt de jouwe; dit is de schoonheid en kracht van haar muziek. Met haar warme maar rauwe doorleefde stem, zingt Qeaux Qeaux Joans recht je hart in.

 

Vanaf haar 17de studeerde Qeaux Qeaux vier jaar lang aan het conservatorium in Amsterdam, maar besloot deze opleiding uiteindelijk niet af te maken. Als je een sterke overtuiging hebt over het pad dat je moet bewandelen, is er geen structuur of autoriteit die je daar vanaf kan brengen. In plaats van netjes de aangewezen negen uur zangles te volgen, stond Qeaux Qeaux ‘s nachts in Amsterdam met bluesmuzikanten te jammen. Ook tourde ze met Beth Hart en Keith Caputo, deelde het podium met Bobby McFarren en trad op met Wicked Jazz Sounds. Het enige wat Qeaux Qeaux wilde was muziek maken en haar verhaal vertellen. Qeaux Qeaux besloot om samen met producer Reyn Ouwehand (Ane Brun / Alain Clark / De Staat / Kane) een album op te nemen. De opnames van het album vonden binnen drie dagen tijd plaats, waarin 80% in één keer opgenomen werd om zo het live gevoel te benadrukken. Hierna schakelde zij de hulp in van niemand minder dan kunstenaar Rahi Rezvani voor het maken van het artwork en persfoto’s. Rezvani werkte eerder al samen met James Blake, The Bloody Beetroots en heeft momenteel een project lopen met kunstenares Marina Abramović.

 

En toen was daar ‘No Man’s Land’, Qeaux Qeaux Joans’ debuutalbum en een platencontract bij [PIAS]. Dit gaf Qeaux Qeaux de bevestiging altijd je hart te blijven volgen. Op het album zijn invloeden terug te horen van Amy Winehouse, Antony Hegarty, Feist, Billie Holiday en Solomon Burke. Zelf omschrijft Qeaux Qeaux haar muziek als alternatieve Rhythm & Blues.

Beschrijving

O O R |

"Een album dat rauw en oprecht klinkt maar tegelijkertijd zo toegankelijk is als de beste popliedjes van Amy Winehouse. No Man's Land luistert weg als een prachtige ode aan een gebroken hart. Alles lijkt erop te wijzen dat Qeaux Qeaux Joans Nederlands volgende paradepaardje wordt. De tegenhanger van Caro Emerald en het bewijs dat muziek zonder formules en poplaboratoria uiteindelijk ook het publiek krijgt dat zij verdiend"

J A Z Z I S M |

"Elke noot is een persoonlijke getuigenis. Wil je zangeres Qeaux Qeaux Joans echt leren kennen, dan moet je haar muziek beluisteren"

 

N U . N L |

"11 overtuigende hoofdstukken van een band die scheurende soul en blues beheerst en allen met daarin centraal een met bluf en soul geladen stem"

P L A T O / C O N C E R T O |

"op nummer 2 binnengekomen als best verkochte plaat in week 41* 2012"

 

M A N I A (PLATO&CONCERTO) |

" De elf liedjes op dit fijn besnaarde debuut zijn doorspekt met gedachten, emoties en gevoelens van de eigenzinnige zangeres, waarbij invloeden van grootheden als Amy Winehouse, Billie Holiday en Solomon Burke duidelijk hoorbaar zijn. Het stemgeluid van Coco is indringend, rauw maar bovenal waanzinnig. Alsof je haar pijn voelt. De Alternative/Rhythm & Blues zoals Coco haar geluid graag omschrijft, werdt in de druk bezochte Melkweg tijdens de release, meer dan goed ontvangen. Een debuut om trots op te zijn"

R O A R . E - Z I N E |

" Met een naam als Qeaux Qeaux Joans trek je in Nederland nou eenmaal de aandacht. Als er dan ook nog een schone deerne achter deze artiestennaam schuil gaat en gezegend met een dijk van een stem, dan is het plaatje compleet. Debuutplaat No Man's Land ligt net in de schappen, een prettig album"

 

D E . S T A D . A M E R S F O O R T |

" Qeaux Qeaux Joans is een groot talent. "Een jonge vrouw met een geweldige strot. Ze raakt je echt met haar liedjes en presentatie", aldus 1 van de aanwezigen. Haar goed bezochte optreden in Velvet Amersfoort deed iedereen verstillen"

V I V A |

"Qeaux Qeaux Joans heeft met haar warme stem met een rauw randje heel veel potentie. No Man's Land is een prachtig debuut album vol innemende en krachtige nummers"

 

N A . D E . L U N C H |

"Een aankondiging voor het nummer Final End blijkt niet nodig. Coco brengt het lied met zoveel intensiteit dat je van een andere planeet moet komen om dit niet met haar mee te beleven. Er zijn weinig zangers en zangeressen die zulke pure en rauwe emoties kunnen overbrengen, bij wie er geen enkele muur lijkt te staan tussen wat er binnen in hen leeft en wat ze weer naar buiten brengen. Mocht het nog niet duidelijk zijn, dan wordt dat het nu wel: Qeaux Qeaux Joans is niet de zoveelste zangeres, maar een bijzonder artiest die mensen op een ongekende manier weet te raken. Ze zingt niet alleen met hart en ziel, haar muziek IS hart en ziel"

 

Meer nieuws

Cuban Heels

Cuban Heels is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware sensatie in het livecircuit in Europa. Met imponerende optredens op festivals als North... lees meer

Haystax

Haystax begon in 1999 als een “één keer, nooit weer” bandje op een lokale sessie in Enschede. Het publiek ging door het... lees meer

Kris Berry

Alles is prachtig aan deze dame, haar verschijning, haar nummers en haar stemgeluid. Nog maar net begonnen en al de eerste award (Radio 6 Talent... lees meer

Mc Chicks

Tessa Boomkamp, Astrid Akse en Phaedra Kwant, zijn al jaren werkzaam in de muziek. Tessa werkte o.a. met Marco Borsato, Normaal en Edwin Evers... lees meer