Vlaggetje haken!

Met dank aan Wendy die het zo mooi op you tube uitgelegd heeft.

Hoe maak je een vlaggetje? Zijn er Patronen ? Waaraan moet een vlag voldoen? Welk materiaal? We hebben zoveel mogelijk vragen en antwoorden verzameld in een FAQ.

Mocht jouw vraag er niet tussen zitten, stel deze dan in de speciale FB groep die voor dit event is opgericht. klik hier voor de groep

Ben jij al lid van onze FB pagina? Alle haak events staan daar genoemd en ook waar je in jouw regio kunt inhaken ;-)Klik hier voor de pagina

FAQ

Vraag: waar vind ik de patronen?Antwoord: onder bestanden op deze groep en op onze website www.denijestichting.nl Vraag: hoe groot moet het vlaggetje zijn?

Antwoord: er zijn 2 modellen toegestaan waarbij beide modellen 18cm aan de bovenkant zijn maar de lengte verschilt. Bij bestanden hier vind je de mallen waarop je de vlaggen kunt leggen om te kijken of het past. De mallen bevinden zich ook op de site en liggen in ons Nije huis.

Vraag: welk materiaal mag gehaakt worden? Antwoord: Acryl, Katoen of een mix daarvan. Geen wol!!

Vraag: Mogen de vlaggen ook een ander model hebben? Bijvoorbeeld rond of vierkant?Antwoord: nee

Vraag: Waar mogen de vlaggen naar toe?

Antwoord: Er komen verzamelpunten in vele provincies en we hopen dat we daar ook wat naaisters vinden die lengtes van 5 meter aan elkaar willen naaien op door ons aangeleverd band. En nee, het is dus niet de bedoeling dat de vlaggetjes aan elkaar gebreid worden. Ons adres: Beursstraat 9, 7551 HP HENGELO

Vraag: mogen ze ook gebreid worden?

Antwoord: op dit moment niet, als guinness book het haken en breien gelijk ziet als “ handwerken” ontvangen wij daarvan bericht en zullen wij dat delen.

Vraag: kan ik onbeperkt garen meenemen uit het Nije huis?

Antwoord: Nee...we proberen het zo goed mogelijk te verdelen en je kunt voor 5 meter ( dat is 4 a 5 bollen) garen meenemen en we hopen dat je per 20 vlaggetjes zoveel mogelijk in een soort van serie werkt waardoor de lijn ook aantrekkelijk blijft en het niet alleen om hoeveelheid gaat. Bij het inleveren van de Vlaggetjes ontvang je van ons , indien gewenst en aanwezig, nieuw garen.

Vraag: wat gebeurd er na het record met de slingers?

Antwoord: We geven eerst slingers aan oncologische centra waar o.a. kinderen liggen zodat ook daar af en toe echt mooie slingers opgehangen kunnen worden die met aandacht zijn gemaakt. Daarnaast gaan we ze per 5 meter verkopen om zo ook geld te genereren voor de Nije Hoeve die zo snel mogelijk gerealiseerd moet worden omdat we uit ons huis groeien en zo graag meer mensen willen helpen.

Vraag: Mogen wij bij het record aanwezig zijn?

Antwoord: ja!! Sterker nog, op het moment dat je het eerste vlaggetje inlevert wordt jouw naam genoteerd en kom je als mede haakster op onze site!

Vraag: kan ik meer doen om de stichting te helpen?

Antwoord: Ja! We zetten een speciale site op waar je een actie pagina kunt maken die je zelf kunt vullen. Je kunt mensen vragen vlaggetjes te sponsoren, leuke acties organiseren enz. natuurlijk helpen we je daar straks graag mee .

Vraag: Mogen het alleen granny triangles zijn of effen vlaggetjes met vasten?

Antwoord: Nee...binnen de gestelde maten mag je los gaan met kleuren en motieven en ook kwastjes zijn toegestaan. een randje boven langs heeft weinig zin want die verdwijnt in het band...de echte knutselaars zullen dat kunnen oplossen door er een dun randje boven te haken die in de band komt waardoor het patroon zichtbaar blijft. Nogmaals: probeer een leuke serie te bedenken die bij elkaar past..dan kan door kleur gebruik, door motief gebruik enz. wees creatief. Er gaan 20 vlaggetjes in 1 serie

Vraag: moet ik persé 20 vlaggetjes haken?

Antwoord: natuurlijk zijn we blij met veel vlaggetjes want we hebben 10.000 meter te gaan en uiteraard snappen we dat niet iedereen veel kan of wil haken en dat is ook helemaal okay...van alle “ losse” vlaggetjes samen is ook een mooie slinger te maken ;-)

Vraag: ik kan alleen maar vasten haken en niet zo goed die mooie patronen volgen, is dat erg? Antwoord: juist ook de snelle vlaggetjes op acryl pen 4 of 4,5 kunnen we heel goed gebruiken om de vele meters te maken. daarnaast is ook een "simpele" vlag heel erg mooi! We hebben van scheepjes mooi acryl gekregen en er volgen meer kleuren. Mocht je toch ook heel graag eens een ander patroontje leren dan zijn er inkoopochtenden waar je kunt inhaken.

Vraag: Zijn er in het land meer haakgroepjes waar ik kan inhaken?

Antwoord: Ja, er melden zich steeds meer mensen en Zwijndrecht, Lemmer, Haaksbergen en Enschede hebben al een punt en we zullen zo snel mogelijk hun info delen.