Acmaa en Kamhuis bedankt!

Gepost op 26 oktober 2020 door Debby Nijenhuis in de categorie Nije Blog

 

Bij de sloopinspectie bleek al gauw dat er meer asbest in het pand zat dan we aanvankelijk hadden gedacht en gehoopt.

 

Om goed overzicht te krijgen belden we met Acmaa asbestonderzoek in Deurningen en zij boden aan om voor ons een grondige inspectie te doen. Ons vermoeden bleek inderdaad juist: ergens in de jaren 70 was de boerderij flink verbouwd en bij deze verbouwing was ook asbest gebruikt.

 

Alle ruimtes werden vakkundig door Kamphuis in tentjes ingepakt (Containment) en de hoeve werd afgesloten terwijl alle asbest verwijderd werd en tot alle testresultaten aangaven dat er niks was achter gebleven.

 

De hoeveelheid asbest was op zich nog niet zo groot, maar het feit dat het allemaal op verschillende plekken zat, maakte dat er veel tentjes gebouwd moesten worden en de sanering hakte daarmee meteen een enorme deuk in ons budget.

 

Acmaa had de inspectie belangeloos gedaan, de sanering echter moesten we betalen en daar zat gelijk de grootste kostenpost. Eenmaal na het verwijderen van de asbest ging Kamphuis meteen door met het strippen van de binnenkant. Iets vroeger dan ik zelf wist, waardoor ik nog alle antieke tegeltjes moest redden terwijl de sloop al in gang was.

 

Geholpen door 2 jongens van Stichting Ribo en een vrijwilliger van onze stichting, Anita, is het toch nog gelukt om de antieke tegels te bewaren, zodat we ze straks weer kunnen hergebruiken.

 

De mannen van Kamphuis hadden in no-time, vakkundig, de hoeve leeg en het was prettig om met ze samen te werken! Het kon helaas niet gesponsord, maar de heren hadden er wel een hele scherpe prijs voor neergezet om ons tegemoet te komen.

 

Dankjewel Acmaa, Kamphuis, Ribo en Anita... het begin is er!

 

Nu nog alles laten uitgraven en de gebinten laten verstevigen en we kunnen langzaam aan een opbouw denken.

 

In het volgende verslag zullen we Plegt-Vos in het zonnetje zetten!