De helden van Plegt-Vos!

Gepost op 2 november 2020 door Debby Nijenhuis in de categorie Nije Blog

 

Michel ten Hag kwam met de heuglijke mededeling dat Plegt-Vos voor € 25.000,- aan man-uren zou doneren voor de Nije Hoeve. Een afspraak met de heer Bakhuis en met service man Jos was zo gemaakt en de beide heren bezochten me bij de hoeve.

 

Nog geen twee uur later ontving ik een mail van de heer Bakhuis waarin hij bijzonder warm over de Nije Stichting sprak en het voelde alsof het bijna een eer was om ons te mogen helpen. Dat zijn toch echt wel de mails die uitgeprint in een mapje gaan voor als het een keertje tegenzit… hartverwarmend!

 

Jos werd ons toegewezen en Hedy op de achtergrond zou alles plannen.

Direct konden we Jos al inzetten, omdat tijdens de sloopwerkzaamheden een dwarsbalk licht verschoven was en een gevaar voor de constructie kon worden. Jos was er vrij snel en net zo snel werd het opgelost.

 

We kwamen er echter ook al snel achter dat Jos een druk mannetje is die overal inzetbaar is en daarom niet altijd tijd had voor ons. De werkzaamheden stapelden zich op en na een gesprek werd er een team samengesteld. Wat een mannen!! Betrokken, snel, kundig en netjes gingen ze aan de slag. Na een week werd er af en toe gewisseld, maar elke keer stonden er weer toppers klaar om te helpen.

 

De gebinten moesten verstevigd en dieper gefundeerd, de voorgevel bleek niet goed gefundeerd, er moest vakkundig nog één en ander weg gehaald worden en niets was de mannen te veel.

 

Volgende week weer een nieuwe ploeg, dit keer in samenwerking met van Dam installaties, óók helden, dus die krijgen uiteraard een eigen blog.

 

We hebben nog zo ongelooflijk veel te doen en ik lig er steeds vaker wakker van hoe we toch alles moeten oplossen en waar we toch het geld vandaan moeten halen… maar als ik dan ’s ochtends weer de werkauto’s zie staan en ik hoor de betonmolen draaien en de mannen meezingen met de muziek, dan geloof ik er weer in….!

 

Hoe bijzonder dit allemaal is zal ik zeker niet voor lief nemen en elke dag dat we weer hulp krijgen zie ik letterlijk als een cadeautje… wat ben ik toch dankbaar dat we in Twente “Noaberschap” kennen en dat wij gezegend zijn met dit soort hulp!