Doc17 zet zich in voor de Nije stichting!

Gepost op 19 juni 2020 door Debby Nijenhuis in de categorie Nije Blog

 

De aanschaf van een hoeve is al een hele onderneming, het verbouwen ervan en het proces ontwikkelen en bewaken is echter een nóg grotere uitdaging!

In mijn hoofd had ik al wat mensen om te vragen, en gelukkig is na 12 jaar Nije stichting het netwerk ook wel gevuld met geweldige mensen die onze stichting een warm hart toedragen.

 

Via via kwam ik in contact met Detlef Nijhuis van Doc 17. Hij kwam diezelfde dag nog naar de hoeve om een kijkje te nemen en te onderzoeken hoe hij met Doc 17 zou kunnen ondersteunen. ’s Avonds kwam het verlossende telefoontje dat Doc17 graag wil ondersteunen in het proces rondom de bouw. Detlef gaf aan dat zijn zakenpartner Eric Groothuis wellicht de beste vertegenwoordiging zou kunnen zijn vanuit Doc 17. Niet alleen vanwege het feit dat hij in een Noaberbuurt woont, hij dacht ook dat we wel een goede match zouden zijn qua samenwerking.

 

Een kennismaking met Eric volgde al snel en er was inderdaad meteen een klik.

Eric is van de lijstjes, houdt van structuur en is zeer begaan met de doelstelling van de Nije stichting.

 

Daarnaast heeft hij ook een prachtig netwerk opgebouwd en benadert deze actief voor de verbouwing van de Nije hoeve. Los van zijn bouwkundig inzicht en kijk op structuur is hij ook bijzonder sympathiek en dat maakt het vergaderen over toch wel moeizame stukken een stuk aangenamer. Eric is recht door zee, zegt wat hij doet en doet wat hij zegt en humor is hem zeker niet onbekend.

 

Samen met Eric heb ik al menig bedrijf bezocht of in de hoeve ontvangen en meerdere partijden hebben, mede dankzij het enthousiasme van Eric, hun steun toegezegd.

 

In het hele proces van de bouw zal ik iedereen die zich inzet voor de Nije hoeve, en ook elke Noaber die het werk van de Nije stichting steunt, middels een blog aan jullie voorstellen.

 

Aangezien alles begint met een plan voor je aan de uitwerking kunt beginnen, en Eric vol overgave hieraan begonnen is, leek het me logisch om de aftrap te geven met Doc 17 en Eric.

 

Ze hebben zelf een mooi stuk over hun bijdrage aan ons project geschreven en dat kun je hier lezen.