Terug naar overzicht

Bijzondere middag in de Nije Hoeve

Het MST en Fysioholland oncologiezorg organiseerden op zondag 4 februari een middag in de Nije Hoeve voor (ex-) patiënten en hun naasten, die in het teken stond van vitaliteit tijdens en na kanker.

Aanwezig waren inspirerende gasten die ervaring hebben met de ziekte kanker. Kim Blewanus is fysiotherapeut van de Oranje Leeuwinnen en genas onlangs van borstkanker. Wouter Smit had een tumor in zijn ruggemerg en wervelkolom. Nu motiveert hij anderen tot een gezonde leefstijl.

Olympisch skateboardster Roos Zwetsloot ambassadeur van B4BC (Boarding For Breast Cancer), verzorgde een actieve workshop in de buitenlucht samen met de dames van fysiotherapie Het Kompas.

In de sessie ‘informeren’ gaf fysioholland samen met een neuroloog en diëtist uit het MST praktische tips op het gebied van bewegen en voeding en hoe dit om te zetten in concrete acties.

Veel mensen zijn tijdens en na de behandeling zoekende hoe weer in beweging te komen. Ze hoeven het niet alleen te doen! In Oost-Nederland hebben we het mooie netwerk NOFON. Een netwerk met gespecialiseerde oncologiefysiotherapeuten verspreid over de regio, zodat er zorg zo dicht mogelijk bij huis geboden kan worden om mensen stap voor stap weer in beweging te krijgen.

In de Nije Hoeve is elke donderdagmorgen een oncologiefysiotherapeut aanwezig.

 

Meer nieuws