Terug naar overzicht

Boek: Ik zal jouw clown wel zijn

Peter Hendriks van Boekengilde maakte ons attent op het boek "Ik zal jouw clown wel zijn", geschreven door Rosa den Boer. Rosa is 36 jaar oud als ze kanker krijgt.

 

Over Rosa:

"Ik ben Rosa, 37 jaar oud, woon samen met Robin en onze drie honden Djago, Nova en Ricky. Begin 2015 kreeg ik voor het eerst in mijn leven longontsteking.

Na een simpel antibioticakuurtje leek ik daar mooi vanaf te zijn! In september 2015 kreeg ik dezelfde klachten, en na geconcludeerd te hebben dat de simpele antibiotica niet aansloeg, kreeg ik een iets zwaardere variant. Die sloeg een beetje aan en wij gingen ‘gewoon’ op vakantie. Na drie dagen moest ik toegeven dat mijn lijf niet meer kon, reed Robin me terug naar Nederland en belandden we via de huisarts bij de spoedeisende hulp. Een opname van

acht dagen en evenveel onderzoeken volgde. Er werd gesproken over een 'duivenmelkerslong’, een auto-immuun-aandoening en ‘alles behalve een klassiek beeld’. Ik mocht na die acht dagen de uitslag thuis afwachten.

1 oktober 2015 was daar een donderslag bij heldere hemel: Longkanker fase vier. Op deze

blog neem ik je mee in alles wat na die uitslag volgt, bijvoorbeeld mijn bijzondere ALK-mutatie, het goed aanslaan van mijn targetgerichte medicijnen die ik innam met Coca-Cola maar die na 4 maanden al niet meer werkten, mijn nieuwe pillen, ons huwelijk 24 oktober, kanker en de werkvloer en deel ik graag wat er allemaal in mij omgaat. Ik kon, omdat mijn lymfeklieren enorm waren opgezet, niet goed praten, dus uitgebreide telefoongesprekken voeren was lastig en voor mij slopend. Mede daarom begon ik hier mijn verhaal voor

jullie te schrijven!"

 

http://www.boekengilde.nl/boekenshop/ikzaljouwclownwelzijn

 

Meer nieuws