Terug naar overzicht

Het Nije Huis team terug van de Mont Ventoux

Maandag 29 augustus vertrok een team van Nije Huis kanjers naar Frankrijk, waar zij op donderdag 1 september de Mont Ventoux beklommen. Zaterdagavond laat waren zij waren zij weer terug in Nederland.

 

Donderdagochtend 1 september om 08.00 uur startten de lopers in het Franse plaatsje Sault aan de voet van de Mont Ventoux de 26 km lange klim naar de top van deze reus. Via life stream op Facebook van onze "verslaggever ter plaatse" waren wij getuige van de finish van Het Nije Huis Team om even voor half 3. Wat een prestatie en wat zijn we trots op ze!!!

 

Eén van de deelnemers van Het Nije Huis Team, Annet Schultze, heeft haar beleving prachtig beschreven in een ingezonden stuk in de krant. Lees hier het artikel.

 

De tiende editite van het Groot Verzet tegen Kanker van de Stichting Mont Ventoux, waarbij op donderdag de lopers en op vrijdag fietser de berg op gaan, heeft nu al een enorm bedrag opgehaald. Op het moment van de beklimming was de stand al ruim € 800.000,= en de teller loopt nog tot half oktober.

 

Evenals voorgaande jaren gaat 60% van de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding en 40% naar lokale doelen, waaronder Het Nije Huis. Het totaalbedrag zal bekend worden gemaakt tijdens de afterparty in november. Wij houden u hiervan op de hoogte.

 

 

 

 

Meer nieuws