Terug naar overzicht

Informatieavond Oncologische Fysiotherapie

Oncologiefysiotherapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. Ze richt zich specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of ten gevolge van de medische behandeling van kanker. Voorbeelden van problemen zijn pijn, spanningsklachten, stug littekenweefsel, huidveranderingen, stijfheid van gewrichten en spieren, lymfoedeem (vochtophoping), spierzwakte, conditieverlies en vermoeidheid.

 

De oncologie fysiotherapeut kan worden ingezet in alle fasen van de ziekte: de curatieve fase (de herstelfase), de palliatieve fase en/of de terminale fase. Elke fase vereist een specifieke behandeling door de oncologiefysiotherapeut, aangezien de behandeldoelen per fase verschillen.

 

Door screening en betere behandelmethoden krijgen kanker en de gevolgen van kanker steeds meer het karakter van een chronische ziekte. Dit heeft gevolgen voor het fysieke, psychische en sociale welbevinden. De patiënt moet op eigen wijze leren omgaan met de nieuwe situatie. De oncologiefysiotherapeut kan hierbij een ondersteunende rol vervullen of als coach in dit proces functioneren.

 

Op woensdagavond 18 mei is er in Het Nije Huis een informatieavond over oncologische fysiotherapie.

 

Wanneer: Woensdag 18 mei 2016
Tijd: 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Waar: Het Nije Huis, Beursstraat 9, Hengelo

 

Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via info@denijestichting.nl of 074-2772772

 

Meer nieuws