Terug naar overzicht

Inloopmiddagen stomavereniging 2023

Een aantal keren per jaar is er een inloopmiddag van de Stomavereniging bij de Nije Hoeve. In 2023 is dat op 23 februari, 25 mei, 21 september en 16 november, van 14.00 uur tot 16.00 uur. Je bent van harte welkom, aanmelden is niet nodig, je kunt zo binnenlopen. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk.

 

De Stomavereniging is een onafhankelijke vereniging voor alle mensen met een (tijdelijk) stoma of pouch in Nederland. De vereniging zet zich in voor een optimale kwaliteit van leven na stoma-aanleg. Zij biedt actuele informatie, brengt lotgenoten bij elkaar, komt op voor de belangen van stomadragers en zet zich in voor kwaliteitsverbetering in de stomazorg en van hulpmiddelen.

Voor wie?
In Nederland hebben 38.000 mensen een stoma en krijgen jaarlijks zo’n 7.000 mensen een tijdelijke of permanente stoma of pouch aangelegd. Een kleine meerderheid (54 procent) krijgt een stoma vanwege darm- of blaaskanker. Ook chronische darmziektes zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn vaak de oorzaak voor het krijgen van een stoma. Daarnaast krijgen ook mensen met een aangeboren darm- of blaasafwijking een stoma.

Voor meer informatie zie www.stomavereniging.nl

 

 

Meer nieuws