Terug naar overzicht

Nieuwe yoga docente voor de donderdag groepen

Wij vinden het heel fijn Renate Boerkamp te mogen voorstellen als onze nieuwe yogadocente voor de donderdaggroepen. Hiermee kunnen de lessen in het nieuwe jaar dan ook direct weer van start gaan. Op donderdag 9 januari zal Renate starten.

 

Hieronder stelt Renate zich graag voor:

 

" Aan het begin van dit nieuwe decennium stel ik me graag voor. Mijn naam is Renate Boerkamp. Naast trotste moeder van een prachtige zoon ben ik yogadocent. In dit nieuwe jaar mag ik op de donderdagochtend de yogalessen gaan verzorgen, waar ik me enorm op verheug.

Sinds een aantal jaar geef ik in onze woonplaats Oldenzaal wekelijks met heel veel plezier yogalessen aan volwassenen. Enerzijds aan een groep mensen die zichzelf dat ene uur yoga per week gunt en anderzijds aan mantelzorgers.

 

Zelf ben ik meer dan 25 jaar geleden in aanraking gekomen met yoga. Ik was op zoek naar een passende vorm van rustige beweging in een groep, waarbij het vooral niet ging om moeten presteren. De eerste les raakte me meteen. Jaren later ben ik een opleiding tot docent gaan volgen. Voor mij persoonlijk draagt yoga, en daarmee bewuste aandacht voor mijn welzijn, bij aan mijn kwaliteit van leven. Dat is ook wat ik graag wil delen en overbrengen.

 

Naast yogalessen verzorg ik met enige regelmaat workshops ‘Yoga en wandelen’ waarin mijn passies samenkomen. De natuur is waar ik erg tot rust kom. Ook schrijf ik blogs over dat wat me in het dagelijks leven bezighoudt. Al deze bezigheden geven mij veel voldoening en zorgen voor ontspanning.

 

In 2013 kreeg mijn partner de diagnose kanker. Hij overleed anderhalf jaar later. Twee jaar later werd ik zelf geraakt door borstkanker. Deze heftige en ingrijpende periodes van de afgelopen jaren hebben gezorgd voor nog meer bewustwording en de manier waarop ik in het leven sta. Mijn drijfveer om juist voor mensen die geraakt zijn door kanker yogalessen te mogen verzorgen is daardoor nog groter geworden.

 

Toen ik onlangs in de nieuwsbrief dan ook las dat de yogadocente die op donderdag lesgeeft afscheid neemt, heb ik meteen de stoute schoenen aangetrokken.

Ik verheug me op een waardevol nieuw jaar met mooie ontmoetingen en de lessen die ik mag gaan verzorgen."

 

 

Meer nieuws