Terug naar overzicht

Nije Kanjer in het zonnetje : Ernst Olde Riekerink

Ernst,

 

Ik weet nog goed hoe ik met hem in contact kwam, het was in het voortraject van de eerste “ vrienden van de Nije live” die ik wilde organiseren in 2009.

 

Hij was stage manager bij Enorm en ik wilde hen graag bij de eerste editie. Ik had ook tal van andere bands gevraagd in de hoop dat ik daar een paar leuke acts aan zou overhouden. Wat ik nooit had verwacht gebeurde en elke band zei toe en wilde graag komen.

 

Melrose, Enorm, Mayke, Vital sign, Rembrandt, Bauke, No strings Attached en ikzelf met Guitar Ray. De paniek sloeg toe…ik had echt iemand nodig die me hier mee zou helpen.

Enorm bleek niet te kunnen vanwege een blessure en Ernst meldde zich netjes af. Ik schreef hem dat ik dan nog steeds 7 bands had en maar 1 podium en hij voorzag me van tips en hoe hij dat allemaal zou oplossen. Het leek me dan ook handig dat hij degene zou zijn die het zou oplossen en bombardeerde hem tot Stage-manager van Nije live!!

Was misschien handig geweest als ik hem dat ook gemeld had want ik gaf hem wat te doen met alle band en alle vragen enz….

Ernst bleef kalm en rustig en op de avond zelf, toen bleek dat een drummer niet eens z’n eigen stokken had meegenomen en een gitarist z’n versterker vergeten was loste hij dat vakkundig op en hebben we daar backstage heel hard om moeten lachen met z’n tweeën.

Het was een topavond en de eerste van een reeks van velen!

 

Dat samen stressen, dingen oplossen, ventileren en lachen bleven we doen want Ernst was vanaf toen bij ons en bij velen de favo stage-manager en evenementen begeleider.

 

De verbouwing van het Nije huis, meerdere keren Nije live en Twente Beweegt, vijf keer een Nije diner ….Ernst is altijd de stabiele factor waar je op kan bouwen.

 

De man van de lijstjes, de randvoorwaarden en de afspraken. Zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.

 

Toen ik gevraagd werd om een rally door Scandinavië te rijden voor de stichting hoefde ik dan ook niet lang na te denken en heb Ernst als rij maatje mee gevraagd. Een gewaagde keuze bleek bij onze Experience day want op de rit er naar toe had hij bepaald dat ik niet kon rijden….best lastig als je daarna nog meer dan 7000 km moet rijden en op elkaar moet vertrouwen ;-)

 

Blind vertrouwen is er echter altijd geweest en ik was ook trots om te horen dat hij me na de barre tocht van ruim 7000 km toch wel een goede chauffeur vond en zo weer bij mij in de auto zou stappen. Ruim 7000 km bij temperaturen tot -38. Met de Husky’s op de slee, met de sneeuwscooter op Spitsbergen…wat hebben we veel beleefd! De monsterrit die 38 uur non-stop duurde hebben we overleefd en we hadden beiden de knollen op… en dan is het zo fijn dat je even flink kunt knallen omdat je weet dat daar ruimte voor is en het altijd weer goed komt. Een reis om nooit te vergeten en die ik ook zo weer over zou doen.

 

Een hele lange tijd hebben we weinig vernomen van Ernst door drukte van beide kanten maar het is hoe dan ook altijd goed tussen ons. Ernst is als familie en voelt ook als m’n kleine broertje en ik kan niet wachten om samen weer wat avonturen aan te gaan.

De verbouwing van de Nije Hoeve, het ophangen van de langste gehaakte slinger lijn van de wereld en hopelijk ergens toch nog een keer een Nije live.

 

Ernst, je bent een echte Nije kanjer en ik weet dat je het vreselijk vindt dat ik je zo in het zonnetje zet….maar ook jij moet bij tijd en wijle toch de bekende veer maar eens accepteren. Deze opsteker is voor jou en we hopen je weer heel snel te zien!

 

 

Tot snel maatje!!

 

Debby

 

Meer nieuws