Terug naar overzicht

Nije kanjer van de maand Juli....

Nije kanjer van deze maand: Jan Blokhuis!


Jan is al bijna vanaf het begin bij de Nije stichting betrokken en kwam in gesprek met Debby Nijenhuis in 2008 tijdens de eerste Nije Blues, die georganiseerd werd in Café de Doedelzak in Enschede.

 

Jan had zojuist in de veiling een gitaar gekocht met daarop een dubbeltje geplakt en vertelde het verhaal van de gitaar en het dubbeltje aan Debby.

Debby vroeg zich af hoe hij het verhaal van de gitaar en het dubbeltje toch zo mooi wist, want hij had de gitaar immers zojuist gekocht. Jan ontroerde Debby toen hij zei dat hij het verhaal van het jongetje en het dubbeltje op de gitaar zo goed wist, omdat hij zelf dat jongetje was en hij gewoon de gitaar die hij kort daarvoor had gedoneerd, zelf teruggekocht had!!

 

Dat typeert Jan, altijd heeft hij wat over voor het goede doel en altijd is hij geïnteresseerd in alles en iedereen.

 

Jan gaf die avond aan dat hij alles wel wilde doen, maar niet veel kon…. Maar puinruimen, met een kruiwagen lopen en met flyers rondgaan, dat wilde hij wel doen.

 

In 2010 vond Debby het Nije Huis en moest juist dát gebeuren en ze belde Jan op.

Nog diezelfde week stond Jan met de kruiwagen in de hand puin te ruimen en hielp hij mee om alle oude deuren van zolder naar de container te brengen met Ernst, terwijl zijn vrouw samen met Debby aan het schoonmaken was.

 

Ineens waren de heren verdwenen en was het de zoon ven Debby die wist te melden dat de heren heerlijk aan een drankje zaten aan de overkant in het café…. Ook dat is Jan, de man van de gezelligheid en de spontane acties.

 

Jan is daarnaast een echte familieman en altijd druk met de (klein)kinderen… een trotse vader en opa!

Zijn werkzaamheden bij de Zonnebloem bouwt hij wat af en hoewel Jan ook graag ’s ochtends in z’n eigen ritme op gang komt, heeft hij toegezegd om ons straks bij de verbouwingen van de Nije hoeve weer te komen helpen. Ook bij ons huidige Nije Huis is hij af en toe te vinden omdat hij ons altijd graag helpt waar hij kan.

 

Jan is een typisch voorbeeld van een vrijwilliger die er niet altijd kan zijn maar er voor 200% is als hij nodig is. Zoals we hier altijd zeggen; het gaat ook niet om de tijd maar intensiteit en we zijn dankbaar en blij dat Jan onze Nije kanjer is!

 

Meer nieuws