Terug naar overzicht

PatiŽntenvereniging uitgelicht: Borstkankervereniging Nederland

Borstkankervereniging Nederland (BVN) is een landelijke vereniging voor én door borstkankerpatiënten, mensen met erfelijke of familiaire aanleg en hun naasten.

 

Borstkankervereniging Nederland (BVN) is een belangrijke speler in het veld van het verhogen van de kwaliteit van de zorg voor borstkankerpatiënten. Ziekenhuizen, verzekeraars en farmaceutische bedrijven vragen steeds vaker advies aan BVN. Maar BVN geeft ook ongevraagd advies als het gaat om de belangen van borstkankerpatiënten en onderneemt actie als dat nodig is.

Vanuit de visie en deskundigheid van Borstkankervereniging Nederland bieden zij zich aan als belangenbehartiger/partner bij zorgaanbieders in de regio; denk aan aanbieders van zorg t.a.v. mammapoli, lingerie, pruiken, inloophuizen etc.

De insteek is om vanuit ieders eigen betrokkenheid en perspectief samen te werken aan één doel: optimale kwaliteit van zorg voor borstkankerpatiënten en erfelijk belasten.

 

Hanneke Hofland is belangenbehartiger voor Borstkankervereniging Nederland, Provincie Overijssel sinds 2013. Zij kan diverse thema's op het gebied van borstkankerzorg samen met u bespreken, zoals bijvoorbeeld:

- Monitor Borstkankerzorg/Roze lintje ( welk ziekenhuis biedt welke zorg; hoe kan ik kiezen)

- Lange termijn gevolgen eigen regie /zelfmanagement

- Voorlichting

- Nazorg

- Wat mis je, wat kan beter ( ter preventie/zorg in ziekenhuis / nazorg etc)

 

Iedereen kan en mag vragen stellen, opmerkingen geven en/of ideeën opperen zodat BVN de zorg voor borstkankerpatiënten en hun familie/naasten op een nog hoger niveau kan krijgen.

 

Opmerkingen/ ideeën kunt u mailen naar de coördinatoren van het Nije Huis info@denijestichting.nl Wij zorgen ervoor dat deze bij Hanneke terecht komen.

 

Voor meer informatie over BVN klik hier

 

 

 

Meer nieuws