Terug naar overzicht

RIBW verrast met Bollen van Nollen

Jaarlijkse oliebollenactie

Elk jaar ontvangt de Nije Stichting, partner van Bakkerij Nollen,10 cent per verkochte oliebol voor hun centrum voor iedereen die geraakt is door kanker. Naast de jaarlijkse oliebollenbijdrage voor de eigen stichting mag initiatiefneemster Debby Nijenhuis ook een goed doel kiezen om gratis oliebollen aan te schenken namens Nollen. Dit jaar koos ze voor RIBW na aanleiding van een brief waarin duidelijk werd dat in deze maatschappij er te weinig ruimte en begrip is voor mensen met psychische problemen.

 

RIBW

“RIBW ondersteunt mensen met een psychische kwetsbaarheid bij het vormgeven van hun dagelijks leven.”

De briefschrijfster gaf aan dat ze net als iedereen, veel last ervaren van Corona en de gevolgen en dat vooral de afdeling in Enschede het moeilijk heeft gehad een goede locatie te vinden en zich aanvankelijk niet erg welkom voelden. De Nije Stichting kan niet zonder noaberschap en weet wat een warm welkom kan betekenen en daarom vroeg Debby aan Nollen of ze deze keer alle medewerkers en bewoners op de locatie op de Wesselerbrink een hart onder de riem mocht steken met de heerlijke bollen van Nollen. Deze werden dan ook dankbaar ontvangen! (foto: medewerksters RIBW)

 

De Nije Stichting zelf ook weer pech

De stichting openende op 12-12 de Nije hoeve, na 2 jaar intensief bouwen en 4 jaar huisloos te zijn geweest, om te gaan proefdraaien en zo toch weer mensen te kunnen helpen. Helaas gooide de persconferentie weer roet in het eten en moesten de deuren weer dicht. Ondertussen is alles zover klaar dat na de jaarwisseling er wel op afspraak in de Nije hoeve geholpen kan worden, echter kreeg de Nije Hoeve met kerst ongenode gasten. De hele huisraad is aangevreten en de kapot gegeten pakken chocolade melk hebben onherstelbare schade aangebracht aan de zojuist geplaatste Nije Nollen keuken. Nijenhuis; “Dit soort tegenslagen voelen steeds zwaarder….telkens weer puinruimen, uithuilen en hervatten maakt ongelooflijk moe. Daarnaast is het in deze tijd zo lastig om fondsen te werven en veel sponsoren haken na een paar jaar af. We zijn daarom extra dankbaar dat we met Nollen een partnerschap hebben en de jaarlijkse oliebollen actie stelt ons elk jaar in januari in staat om met een iets geruster hart weer een zwaar jaar in te gaan. We hopen dan ook dat we dit partnerschap kunnen aanvullen met een paar mooie andere partijen zodat wij ons in de komende jaren kunnen richten waar we het voor opgezet hebben, het ondersteunen van mensen die leven met en na kanker. Als er bedrijven zijn die dat zouden willen dan hoop ik dat zij zich bij me melden.”

 

 

 

Meer nieuws