Terug naar overzicht

Recordpoging langste gehaakte vlaggetjeslijn uitgesteld

Uitstel is geen afstel – nieuwe datum wordt binnenkort bekend gemaakt

 

Door alle drukte en onverwachte tegenslagen van het afgelopen jaar is Debby Nijenhuis, initiatiefneemster van de Nije Stichting, ernstig ziek geworden. Zij is niet opnieuw getroffen door kanker. Haar fysieke gesteldheid is echter dusdanig slecht dat de Nije Stichting heeft moeten besluiten om alle geplande festiviteiten vanwege het 10-jarig bestaan op 13 maart uit te stellen tot een latere datum.

 

Debby Nijenhuis heeft één heel belangrijk motto: elke dag is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Vanuit deze gedachte, en het feit dat op 13 maart de Nije Stichting 10 jaar bestaat, is halverwege vorig jaar het idee ontstaan om tijdens het jubileum het wereldrecord langste gehaakte vlaggetjeslijn te gaan verbreken en een positieve slinger tegen kanker te maken. Voor dit record – 10 jaar Nije Stichting, dus 10 kilometer – zijn ca. 40.000 vlaggetjes nodig. Eind vorig jaar stond de teller op ruim 150.000 vlaggetjes. Meer dan genoeg dus voor de recordpoging. De 10 km wordt zeker opgehangen; echter op een later tijdstip dan de bedoeling was. Omdat het onmogelijk is alle 150.000 vlaggetjes op te hangen en om alle, met liefde en toewijding gehaakte vlaggetjes toch een goede bestemming te geven, wordt nu het teveel aan vlaggetjes verwerkt tot sjaals, dekens, tassen en andere voorwerpen. Deze worden verkocht om de Nije Stichting ook financieel te ondersteunen. Uiteraard blijft ook de intentie om na het behalen van het record een deel van de slingers te doneren aan instanties die graag hun oncologie afdelingen willen opvrolijken.

 

Het was de planning om op 13 maart 2018 10 km vlaggetjes als een lange lijn in de Grolsch Veste op te hangen en zo te vieren dat de Nije Stichting 10 jaar bestaat. Hierbij zouden verschillende andere festiviteiten worden georganiseerd. Want, hoe spijtig het ook is dat kanker nog steeds zoveel mensen treft en dat opvang voor mensen die ziek zijn én hun naasten, zo belangrijk blijft: het is wel een heugelijk feit dat de Nije al 10 jaar deze steun kan bieden.

 

Op dit moment zijn tijdelijk de activiteiten rondom het jubileum stilgelegd en worden weer opgepakt zodra Debby Nijenhuis weer beter is. Dan zal ook zo snel mogelijk de nieuwe datum en de locatie waar de vlaggetjes worden opgehangen bekend worden gemaakt.

 

De Nije Stichting is na de noodgedwongen sluiting van de locatie aan de Beurstraat tijdelijk gevestigd aan de H. Hartstralaan 100 in Hengelo. Hier kan het centrum voor ondersteuning en begeleiding bij kanker haar activiteiten tot de opening van de Nije Hoeve voortzetten.

 

Meer nieuws