Terug naar overzicht

SamenLoop voor Hoop Hengelo groot succes!

Moe maar voldaan en vooral dankbaar kijken wij terug op een mooi SamenLoop voor Hoop weekend in het FBK stadion in Hengelo. De indrukwekkende openingsceremonie en eerste ronde met de eregasten, de kaarsenceremonie die altijd voor kippenvel zorgt, de fantastische kinderloop met vele enthousiaste kinderen en de slotceremonie waar iedereen samen de laatste ronde liep, wat was het weer een bijzonder indrukwekkend evenement!

 

Dankbaar zijn wij dat wij als Nije Stichting deel hebben mogen uitmaken van de organisatie van deze SamenLoop en het programma voor de eregasten van de samenloop (mensen die zelf geconfronteerd zijn met kanker) hebben mogen samenstellen... Een programma waarin mensen elkaar vonden, mooie gesprekken ontstonden en men in een ongedwongen sfeer kon samen zijn.

 

Op vrijdagavond hebben we met hen samen lantaarns "gepimpt" voor de indrukwekkende kaarsenceremonie. Op zaterdagochtend gaf Linda Smit een workshop Zhineng Qigong en zaterdagmiddag werden de gasten in de watten gelegd door onze massage therapeut Paula Gaasendam, Jacky Teters (Zevenster massage), onze Nije schoonheidsspecialiste Dieine Costa en Sonja Meijerink (schoonheidsspecialiste en kleuranalyse).

Intenzo Hengelo verzorgde op de vrijdagavond en zaterdagmiddag geheel belangeloos een uitgebreid en heerlijk diner- en lunchbuffet.

 

Als Nije Stichting waren we goed vertegenwoordigd. In de evenementen tent op het terrein was, met meubels die ons uitgeleend waren door Het Goed Hengelo, een heuse Nije huiskamer ingericht, waar onze vrijwilligers informatie konden verstrekken en mensen op konden vangen.

Bij iedere SamenLoop voor Hoop vind je een zgn "paarse bank" waar de teams foto's kunnen maken. Dit keer was het wel een hele unieke paarse bank; over de bank lag namelijk een enorme deken, gemaakt van paarse vlaggetjes die we hadden ontvangen voor het wereldrecord. Janny Friskus heeft deze aan elkaar gehaakt, hetgeen een prachtig, uniek effect gaf!!

 

Natuurlijk liepen we ook mee als Nije Team. En wat voor team!! 26 mensen hadden zich bij Het Nije Team aangesloten, 26 mensen, waarvan de helft elkaar eigenlijk niet kende. Vorige week maandag kwamen we bij elkaar en er ontstond meteen een saamhorigheid. Er werd gezorgd voor een tent; deze werd gebracht, opgezet en ingericht met verkoop van Nije dekens, vlaggenlijnen en een gezellige tombola. Onze lieve haakdames bleven de hele nacht in de tent. Wat een fantastisch team!!

 

Hieronder een paar foto's, kijk voor meer foto's op de diverse Facebookpagina's en met name staat een prachtige reportage op de pagina van De Fotografe, Marieke Dijkhof

 

SamenLoop voor Hoop Hengelo heeft een bedrag van maar liefst 45.500 euro opgebracht. Een prachtig resultaat voor de samenloop en daarmee ook zeker voor de Nije Stichting, als lokaal subdoel! Daarnaast ontvangen wij ook nog eens geld voor een speciaal project, waarover hier meer.

 

Wij willen iedereen die op welke wijze heeft meegewerkt aan deze SamenLoop voor Hoop, inclusief bovengenoemde personen, Intenzo Hengelo, Het Goed Hengelo, alle lopers, de haakdames en niet te vergeten onze Nije vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun liefdevolle en belangeloze inzet! Het was hartverwarmend en wij zijn iedereen bijzonder dankbaar!!!

 

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws