Terug naar overzicht

SamenLoop voor Hoop Hengelo

Dit afgelopen weekend vond SamenLoop voor Hoop Hengelo plaats in het mooie FBK Stadion. Een stadion dat paars kleurde van de paarse Samenloop t-shirts en mede daardoor een heel bijzondere sfeer ademde.

 

Helaas trachtte ook hier het slechte weer het evenement te verstoren, maar, evenals in Losser, liet men zich ook in Hengelo niet uit het veld slaan! Tot 3x toe werd er wegens bliksem geëvacueerd, maar even later liep men zo weer verder. Wat mooi om te zien dat honderden mensen de regen en storm trotseerden om tegen kanker te lopen. Dag én nacht... Weer of geen weer! Hartverwarmende reacties van lopers: "We doen het voor jullie", "jullie hebben operaties, chemo's en al het ergs dat er bij komt kijken doorstaan... Wat is dan afzien in regen? Niets toch?"

 

De kaarsenceremonie 's avonds om 23.00 uur maakte op velen diepe indruk. De letters HOOP boven de tribune, het parcours en een enorm hart van in totaal 2270 kaarsenzakken verlichtten het stadion. Tijdens de ceremonie sprak dhr. Wachtmeester, ontroerde mw. Pots met haar persoonlijke verhaal en gedicht en bracht Laura ter Horst op indrukwekkende wijze het lied "Mag ik dan bij jou".

 

Het hele 24-uurs evenement werd omlijst door muziek. Van prachtige koren tot individuele zangeressen, van Concordia tot DJ + The Beatdoctors. En allen, geheel belangenloos, voor het goede doel!

 

Iets eerder dan gepland, i.v.m. veiligheid door de slechte weersomstandigheden, werd tijdens de slotceremonie de opbrengst van maar liefst € 63.621,= bekend gemaakt.

 

Twee SamenLopen voor Hoop in een week tijd. Eerst in Losser, vervolgens in Hengelo. Wat een emoties, maar ook: wat een mooie, bijzondere dagen! Hoe dankbaar, dat wij tijdens deze twee SamenLopen de eregasten/survivors mochten opvangen en in de watten leggen! En hoe trots op ons Nije Huis Team; SAMEN hebben we dit gedaan!


 

Meer nieuws