Terug naar overzicht

Teken de petitie: psychosociale zorg moet vergoed worden!

Elk jaar krijgen 100.000 mensen in Nederland te horen dat zij kanker hebben. Een diagnose die inslaat als een bom. Niet alleen bij degene die kanker heeft, maar ook bij de partner, ouders, kinderen en andere naasten. De eerste aan- dacht gaat uit naar behandeling van de ziekte, naar overleven.

 

Maar er is meer. Bijna éénderde van alle patiënten leeft met angst, somberheid en vermoeidheid. Klachten die vallen onder de noemer ‘aanpassingsstoornis’. Klachten die zijn ontstaan dóór de diagnose kanker.

 

Hiervoor hebben mensen met kanker én hun naasten keihard goede zorg nodig. Psychosociale zorg die deel moet uitmaken van de totale kankerzorg. Zorg die daarom moet worden vergoed uit de basisverzekering. Omdat deze zorg - net zoals de behandeling van kanker - onmisbaar is om door te kunnen gaan, weer te gaan werken en het leven opnieuw op te pakken.

 

Teken de petitie hier en stuur deze link door naar familie en vrienden. Deel het via Facebook en Twitter. Zodat mensen minder te kampen hebben met kopzorgen bij kanker.

 

De petitie wordt 7 juni aan de Tweede Kamer aangeboden en op 15 juni aan minister Schippers van Volksgezondheid.

 

 

 

Meer nieuws