Terug naar overzicht

Wetenschappelijk onderzoek onder naasten

Dagelijks horen 220 mensen dat ze kanker hebben. Dat is vaak erg ingrijpend. Voor henzelf, maar ook voor de grote groep naasten. De Open Universiteit zoekt 140 naasten die te maken hebben (gehad) met kanker. Zij willen graag weten hoe het met hen gaat, om in de toekomst gerichtere handvatten te kunnen geven om op de been te blijven.

 

Deelnemers vullen eenmalig een vragenlijst in; dat gebeurt bij voorkeur online, maar op papier invullen kan ook. Invullen duurt ongeveer 30 minuten. Gegevens worden vertrouwelijk behandeld en geanonimiseerd opgeslagen. Onder de deelnemers die de complete vragenlijst invullen worden 36 bol.com-bonnen verloot.

 

Het gaat om mensen die in de laatste vijf jaar als naasten te maken hebben (gehad) met kanker en minimaal 18 jaar zijn. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met dr. ir Karin Janssen (Masterstudent aan de Open Universiteit Heerlen) via naastenbijkanker@ou.nl 

 

Bellen kan ook met dr. Jennifer Reijnders (hoofdonderzoeker bij de Open Universiteit) via 045 576 2145. Als zij schriftelijke toestemming voor deelname hebben ontvangen wordt de link om de vragenlijst online in te vullen toegestuurd of indien gewenst volgt de vragenlijst per post.

 

Meer nieuws