Terug naar overzicht

Workshop Breiboezems breien

Sinds een paar jaar is De Nije Stichting uitgiftepunt voor breiboezems.

Op dinsdag 6 november organiseren wij van 13.30 uur tot 16.00 uur een gratis workshop Breiboezems breien. Graag zelf meenemen: een setje breinaalden nr. 3 en bijpassend bolletje katoen, een schaar en indien mogelijk een naald met stompe punt ( stopnaald).


Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker (of gendrager zijn) en een borstamputatie hebben ondergaan, GRATIS te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. Daarnaast zijn dezeBreiBoezems ook beschikbaar in een halve variant, speciaal ontwikkeld voor vrouwen die borstsparend zijn geopereerd. Deze halve variant geeft meer volume aan de borstsparende borst.

De borstprotheses van BreiBoezem worden gebreid door vrijwilligsters, de Boezemvrienden.

 

Wij zijn steeds op zoek naar ervaren breisters, die zich graag willen inzetten voor dit mooie doel. 1x in de maand komen de breisters op dinsdagochtend bij De Nije Stichting bijeen om de pakketjes die klaar zijn af te geven en nieuwe bestellingen mee te nemen.

 

Voorwaarde om mee te doen met het breien voor de stichting is dat u eerst deelneemt aan een breiworkshop. Daar krijgt u uitleg over Stichting BreiBoezem en het maken (het patroon) van de BreiBoezems.

 

Geïnteresseerd? Neem dan snel contact met ons op via info@denijestichting.nl of 074-2772772

Voor meer informatie over breiboezems klik hier

 

Meer nieuws