Terug naar overzicht

afhaalpunt breiboezem

Vanaf juli zijn we het officiele afhaalpunt van Breiboezem voor Twente.

 

BreiBoezem; een goed alternatief voor siliconen protheses: 100% katoen met lichte vulling, ademend, wasbaar dus zeer comfortabel! Gebreide Borstprotheses!

 

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan (Boezemgebruikers), GRATIS te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan.

Vrijwilligsters (Boezemvrienden) breien de borstprotheses van BreiBoezem.

 

Waarom gebreide protheses in plaats van siliconen protheses? Veel vrouwen vinden de gebreide protheses prettiger en comfortabeler dan siliconen protheses. Siliconen protheses zijn vaak zwaar en kunnen nekklachten met zich mee brengen. De gebreide protheses zijn gemaakt van 100% katoen (dit om huidirritaties te voorkomen) en hebben een lichtgewicht vulling.

 

Daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekeringen de dure siliconen borstprotheses slechts 1 keer per 2 jaar en vaak valt deze eerst nog onder het eigen risico. Wil je tussentijds een nieuwe of extra siliconen borstprothese, bijvoorbeeld voor het sporten, dan is deze voor eigen rekening.

Dit initiatief is vanuit Amerika naar Australië en zo naar Nederland overgewaaid. Via een oproep van Jacqueline de Jong (Nederlandse, woonachtig in Australië) bij de borstkankervereniging zijn we met dit initiatief in aanraking gekomen en hebben dit vervolgens opgezet in Nederland onder de naam BreiBoezem.

 

Wil je een breiboezem bestellen? dat kan via

breiboezem@gmail.com

Geef jouw cupmaat door en dat je ze graag wilt afhalen bij het Nije Huis in Hengelo

 

 

 

 

Meer nieuws