Terug naar overzicht

Massage bij kanker

Steeds meer mensen worden helaas zelf of in hun nabije omgeving geconfronteerd met de ziekte kanker. Het zet je wereld op z’n kop en je valt van het ene onderzoek in het andere. Je wordt veel aangeraakt, denk maar eens aan alle onderzoeken, chemotherapie, radiotherapie en chirurgie. Aanraking gericht op dàt deel van het lichaam waar de zorg nodig is. In deze situatie is het erg moeilijk om tot rust te komen.

 

Een massage kan tijdens deze zware periode zorgen voor een betere nachtrust, angst en stress gevoelens kunnen sterk verminderen. Massage bij kanker biedt geen genezing maar draagt wel bij aan de kwaliteit van leven. Massage voor mensen met kanker mag zolang er rekening wordt gehouden met de algehele conditie. Dat betekent dat de massage duur, druk van de massage en het te masseren lichaamsdeel in nauw overleg met je afgestemd wordt.

 

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met kanker vaak profijt hebben van massage. Het geeft een diepe ontspanning van binnenuit en ondersteunt het herstel van lichaam en geest. Massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen.

 

Saskia Baas is al jaren masseur en heeft daarnaast de opleiding massage bij kanker gevolgd. Om de week is zij aanwezig in Het Nije Huis en kunt u bij haar een heerlijke, ontspannende massage boeken.

 

Voor meer informatie en aanmelden: coordinator@denijestichting.nl of 074-2772772

 

Aanvang:          9 tot 12 uur

Kosten:             € 7.50

 

Meer activiteiten

Jong en Kanker

21-06-2024

Groenworkshop

17-04-2024 t/m 18-12-2024