Terug naar overzicht

Lunchen met Lin

Elke donderdag kun je in Het Nije Huis van 12.30-13.30 uur lunchen met Lin!

 

Linda Smit heeft haar eigen praktijk 'Lin's praktijk'  waarin ze o.a. voedingsadviezen geeft. Zij verzorgt elke donderdag in Het Nije Huis een heerlijke gezonde lunch!

 

Opgave is wel verplicht i.v.m. de inkoop van de producten. Opgeven kan via 074-2772772 of info@denijestichting.nl en kan elke week tot woensdag 11.00 uur.

 

Menu donderdag 8 mei                 Prijs € 7.50

 

Tomaat gevuld met eiersalade (ei, sla, tomaat, mayonaise, bouillonpoeder, uitje)

Smoothie van frambozen, banaan, avocado en chiazaad

 

* Eieren bevatten natuurlijk eiwitten. Dit zijn de bouwstoffen van ons lichaam. Ons lichaam heeft 20 verschillende soorten eiwitten nodig om te kunnen functioneren. Van deze 20 eiwitten zijn er negen essentieel. Dat betekent dat ze niet door ons lichaam zelf aangemaakt kunnen worden en we deze moeten binnenkrijgen via voeding. Van deze negen essentiële eiwitten zitten er acht in een ei! Naast de belangrijke eiwitten bevatten ze ook nog de nodige vitaminen en mineralen, waaronder vitamine A, B1, B2, B6, B12 en E en de mineralen fosfor, natrium, kalium, calcium en ijzer.

 

** Eieren en cholesterol. Het is jammer dat eieren zo vaak worden vermeden in een voedingspatroon omdat je er een hoog cholesterol van zou krijgen. Wist je dat de hoeveelheid cholesterol in je bloed maar voor 2% wordt veroorzaakt door de voeding die je eet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu donderdag 15 mei                  Prijs € 7,50

 

Tonijnsalade met augurk, uitje, eitje, mayonaise, zwarte peper.

Smoothie: "de energybooster"! Met bosvruchten, ananas, banaan, avocado, spinazie, acaipoeder en macapoeder

 

*Macapoeder

Boordevol eiwitten, vezels, mineralen als ijzer, kalium, calcium, magnesium en jodium. Zorgt voor meer energie, vermindert menstruatieklachten, bevordering van een gezonde huid en zorgt onder andere voor sterke tanden en botten.

 

** Acaipoeder

Boordevol eitwitten, vezels, mineralen als fosfor, calcium en ijzer, vitamine B1, B2, B3, vitamine C en E en rijk aan omega 6 en 9.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menu donderdag 22 mei                  Prijs € 7,50

 

Sushi met een twist

Deze sushi wordt gemaakt met bloemkool ipv rijst, wortel, komkommer, paprika en zalm met een simpele salade erbij.

 

* Bloemkool is hartstikke gezond natuurlijk. We hebben het wel elke keer over superfoods, maar vergeet ook de "gewone" groenten niet. Superfoods zijn voor erbij, een aanvulling op je huidige (gezonde) eetpatroon. Met superfoods alleen komen we er niet. Een bloemkool bestaat voor zo'n 90% uit water en bevat onder andere vitamine B1, B2, B6, B11, B12 en vitamine C.

 

 

 

 

Meer activiteiten

Jong en Kanker

21-06-2024

Groenworkshop

17-04-2024 t/m 18-12-2024