Terug naar overzicht

Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer,

goed voor lichaam en geest.

 

De eenvoudige oefeningen maken je lichaam sterk en ontspannen en je geest helder en alert en zijn in principe door iedereen te doen, al dan niet enigszins aangepast. De oefeningen worden staand uitgevoerd, maar kunnen ook zittend (met een eventuele aanpassing) worden gedaan.

 

Bij Chi Neng Qigong werken we aan het uitwisselen van onze energie met de energie van de natuur. Deze uitwisseling vindt bij iedereen plaats, maar wordt door de oefeningen versterkt, waardoor blokkades kunnen oplossen, de vitaliteit toeneemt en klachten kunnen verdwijnen.


Chi Neng Qigong verlaagt je bloeddruk, vermindert rugpijnen, geeft meer energie en zorgt onder andere voor een gevoel van innerlijke kracht en rust.

 

Voor de lessen raden wij gemakkelijk zittende kleding aan. Daarrnaast is het misschien prettig om een vestje of trui mee te nemen: Sommige oefeningen zorgen ervoor dat je het erg warm krijgt, terwijl andere oefeningen wellicht zorgen dat je het wat kouder krijgt. Omdat het belangrijk is om veel water te drinken, raden wij aan een flesje/bidon mee te nemen.

 

Voor meer informatie over Chi Neng Qigong: www.linspraktijk.nl

 

Tijd                 :    elke maandag 14.00 - 15.15 uur

Eigen bijdrage:    € 5,=

Opgeven         :    info@denijstichting.nl of 074-2772772

 

Meer activiteiten

Jong en Kanker

21-06-2024

Groenworkshop

17-04-2024 t/m 18-12-2024