Terug naar overzicht

Yoga bij kanker

Yoga bij kanker is voor (ex)kankerpatiënten die behoefte hebben aan:

- bewegen binnen de mogelijkheden van het lichaam en het (leren) respecteren van grenzen

- bewust worden en dan loslaten van overbodige spanningen in het lichaam

- rustiger worden in het hoofd

- samen (maximaal 6 personen) wekelijks oefenen

 

Bij Yoga is het belangrijk dat de diverse houdingen bewust (met aandacht) worden uitgevoerd. Hierdoor krijg je een beter contact met je lichaam. Je kunt spanningen dan beter aanvoelen en makkelijker loslaten. Daarbij hoort ook het oefenen in het observeren van de gedachten. Dit zal je bewuster maken van denkpatronen/onrust, die je met behulp van concentratieoefeningen vervolgens geleidelijk kunt gaan loslaten.

 

In de yogales worden de yogahoudingen rustig opgebouwd. Hierbij speelt aandacht voor zowel de houding als voor de ademhaling een belangrijke rol. In de geleide ontspanning richten we ons op het loslaten van overbodige spanning. Tot slot zal de aandacht naar binnen worden gebracht tijdens een concentratieoefening (voorbereiding tot meditatie). Yoga biedt ondersteuning in het herstel- en verwerkingsproces, zowel tijdens als na de medische behandeling.

 

De lessen zijn uitdrukkelijk bedoeld als aanvulling op de oncologische (na)zorg. Het is aan te raden om voorafgaand aan deelname de huisarts of specialist te raadplegen.

 

De yogalessen op vrijdag worden verzorgd door Georgette Elders.

Georgette heeft al meer dan 30 jaar yoga ervaring. Zij volgde diverse opleidingen, waaronder de Traditioneel Indiase Yoga & Dans opleiding bij Gert van Leeuwen aan ’t Bharata Instituut en een opleiding tot dansdocente /choreografie aan de Hogeschool voor de kunsten Amsterdam.

Georgette is een gepassioneerd yogadansdocente, die in haar lessen ook gebruik maakt van Indiase zang (o.a.Indiase boventoonzang, mantra & bhajans) en ayurveda.

Georgette heeft haar eigen yoga- en ayurdveda studio www.shaktiyoga.nl

 

Wanneer: iedere vrijdag
Tijd: 10.45 - 11.45 uur
Eigen bijdrage: € 5,= per les middels strippenkaart

 

Bijzonderheden: Zelf meenemen: makkelijk zittende (warme) kleding, evt. een yogamat/badlaken/fleecedeken en een handdoek.

 

Aanmelden: info@denijestichting.nl of 074-2772772

 

Na de yoga is er nog gelegenheid voor koffie/thee en het delen van ervaringen.

 

 

Meer activiteiten

Jong en Kanker

21-06-2024

Groenworkshop

17-04-2024 t/m 18-12-2024