Terug naar overzicht

Nieuws over de oliebollenactie van Nollen!

De Nije Bollen van Nollen weer een groot succes!

 

Onze partner Nollen heeft in december weer de lekkerste oliebollen gebakken, en dat zeggen we niet omdat we 10ct per oliebol krijgen, nee…het zijn écht de lekkerste bollen!

De gevreesde AD test die inmiddels niet meer bestaat gaf in hun allerlaatste test een dik verdiende 9,1 aan de oliebollen van Nollen. En vorig jaar werd Nollen bekroond met een bokaal en de titel als de beste bakker van Nederland! Voor de Kampioensbokaal zijn beoordeeld: desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboter amandelletter en gevulde koeken. Bakkerij Nollen stak hier met kop en schouders bovenuit.

 

Elk jaar bakt Nollen de heerlijke bollen door heel Twente en elk jaar krijgen wij als partner en goed doel 10 cent per oliebol. Wat sommigen niet weten is dat ik daarnaast ook nog eens elke jaar een goed doel in het zonnetje mag zetten. Dan geef ik hun heerlijke bollen weg aan een organisatie die het echt verdient. Dit keer mocht ik zelfs twee organisaties blij maken!

Zowel Epse/Gorssel- voor ieder kind een Sint- als in Enschede -de kledingbank- mocht ik verrassen met wat lekkers! Twee mooie doelen die daarmee extra in het zonnetje gezet werden.

Bakkerij Nollen is wat mij betreft niet alleen de beste bakker, ze heeft ook het grootste maatschappelijke bakkershart!

Hoewel ze natuurlijk reclame maken in kranten en media voor hun producten zijn ze als goeddoeners eigenlijk veel te bescheiden. Ze roepen niet van de daken wat ze allemaal doen voor het goede doel en laten liever hun werk voor zichzelf spreken.

 

Ik kreeg een paar weken geleden een mail waarin stond dat de oliebollen €10.000,- hadden opgeleverd voor De Nije Stichting, met de mededeling dat ze zeker weten dat we er wat goeds mee doen. Ze wensen ons alle succes, maar dat hun bijdrage niet breed uitgemeten in de krant of sociale media hoeft. Dat typeert ze… ze willen graag in beeld om hun vakmanschap maar niet voor hun maatschappelijke betrokkenheid. Toch kan ik hun verzoek niet geheel honoreren en dat heeft twee redenen.

De zakelijke reden is dat ik het heel belangrijk vind dat er helder gecommuniceerd wordt over de opbrengsten en wat er met het geld gedaan wordt. Natuurlijk besef ik dat er veel mensen zijn die de oliebol gekocht hebben omdat deze gewoon de lekkerste is. Er zullen echter ook mensen zijn die de oliebollen specifiek nu bij Nollen kopen omdat ze dan maatschappelijk verantwoord lekker kunnen smullen! Hoe meer ze eten, des te meer gaat naar het goede doel. En als ik eerlijk ben gebruik ik dat natuurlijk zelf ook als excuus voor mijn overmatige eetlust als het om hun bollen gaat. Vooral voor die laatste groep is het heel fijn om te horen dat het een geweldig bedrag heeft opgebracht voor de Nije stichting en ook dat de Nije stichting het daadwerkelijk ontvangen heeft. Helaas zijn er ook mensen/bedrijven die wel beweren dat ze voor ons geld opgehaald hebben, maar wat we nooit gekregen hebben. Maar van de organisaties die ons als goed doel ondersteunen, melden wij altijd eervol wat we van wie hebben gekregen.

De andere, en niet zo zakelijke reden is dat ik oprecht vind dat ere moet toekomen aan wie het toekomt. Want het is en blijft bijzonder dat ze 10ct van elke bol afstaan om ons als goed doel daarmee te kunnen steunen. Zo’n maatschappelijk betrokken bedrijf hoort gewoon in het zonnetje!

 

Wat we ook belangrijk vinden is om jullie allemaal te vertellen wat we met die 10.000 gaan doen! Zoals jullie wellicht hebben meegekregen is de oude hoeve op het gezondheidspark in Hengelo aangekocht. Er is nog veel geld nodig om het te maken tot een centrum voor ondersteuning en begeleiding bij kanker voor iedereen in Twente. In die hoeve komt natuurlijk ook een keuken waar iedereen kan aanschuiven voor een luisterend oor en lotgenotencontact. De keuken gaat de Nije Nollen Keuken heten en uiteraard komt daar een mooi bordje bij waarop staat dat dit mogelijk gemaakt is door onze partner Nollen. En voor de toekomst hebben we uitgerekend dat we elk jaar elk bakje troost, elk kopje thee en vooral ook wat lekkers bij de koffie kunnen betalen uit de opbrengst van de oliebollen. Het hart van de hoeve, de plek waar iedereen warm onthaald wordt, wordt straks waarheid door de goedheid van Bakkerij Nollen…. En sorry Vincent Nollen… dat kan en mag niet onbenoemd. Dankjewel ook weer dit jaar aan jou en aan jouw hele team!!!

 

Meer nieuws