Terug naar overzicht

Nije Kanjer in het zonnetje : Ine Westerhof

Al enige tijd is Ine Westerhof bij ons vrijwilligster.

Met veel plezier is ze gastvrouw van de creatieve ochtenden en verzorgt daarnaast leuke workshops. Ine is een warme, opgewekte vrouw die het fijn vindt om het iedereen naar de zin te maken. Super creatief en altijd bereid om te helpen. Hoe Ine bij ons is gekomen is wel een heel bijzonder verhaal en dat willen we toch even delen.

 

Elke maandag kwam er een lieve gast, Wil, in ons huis om met de crea deames te knutselen, vooral kaarten maken was echt haar ding en ook haakte ze de prachtigste shawls. Haar zus Rita kwam altijd als naaste mee en samen met de crea dames Ineke en Gré maakten ze de mooiste dingen en hadden ze het heel gezellig. Toen Rita op vakantie ging vroeg ze haar andere zus of zij met Wil mee wilde gaan en zo kwam Ine mee naar het Nije huis. Kaarten maken was beslist niet haar ding, maar ze vond het zo gezellig met haar zus, en ging het gaandeweg zelfs ook leuk vinden om een mooie kaart te maken. Rita kwam terug van vakantie, maar Ine vond het inmiddels zo gezellig dat ze ook bleef komen. En zo hadden we ineens elke week 3 zussen in het huis.

 

Het ging langzaam aan minder met Wil en haar wens om de kerst te halen leek onmogelijk. Deze lieve lotgenoot moest en zou 2 jaar geleden de kerst nog halen... daarom hebben we geprobeerd de kerst eerder naar haar toe te halen zodat ze de sfeer toch nog mee zou krijgen. Op een mooie woensdag in november is deze foto gemaakt... Ik had soep voor ze gekookt en we knutselden samen met haar zussen en creadames Gre Bos en Ineke Zondag de hele dag door. Ze wilde gewoon niet naar huis, ze vond het zo fijn bij ons. Op dat moment konden we nog niet beseffen dat deze foto, van een meest fantastische dag, haar laatste keer in ons huis zou zijn. Zoals verwacht heeft ze de kerst niet gehaald. Jeroen Wevers was in ons huis en zag dat we niet veel kerstspullen hadden. Hij gaf me geld om de grootste boom te kopen die ik kon vinden. De 3 meter hoge boom werd neergezet en omgedoopt tot "Wil". Haar zussen hingen de vlinder met foto in de boom en zo was ze er voor ons allen toch bij... en dat is ze inmiddels al jaren.

 

Ine en Rita bleven komen; in het Nije huis voelden ze toch een beetje Wil om zich heen tijdens het knustelen. Ine werd daarna vrijwilliger en helpt ons wekelijks in het Nije huis.

We wilden dit bijzondere verhaal toch even delen en we weten zeker dat ergens op een mooie wolk iemand heel tevreden glimlacht!

 

Debby

 

 

 

Meer nieuws