Terug naar overzicht

Bericht van coach Pieter Grimbergen

BERICHT VAN DE COACH

Er wordt mij wel eens gevraagd: wat doet een coach eigenlijk? Ik vertel dan allereerst wat een coach niet doet: advies geven, paden vast omlijnen of zeggen wat je wel of niet moet doen. Wat een coach wel doet, is zorgen dat jij in beweging komt vanuit jouw eigen antwoorden op vragen die zich voordoen in de coachgesprekken. Dat zijn van mijn kant uit meestal open vragen. Waar je zelf op uitkomt, is van jou. Je beheert wat je zegt, je bent er eigenaar van omdat je er zelf op uitkomt. In trendy taal zeg ik: dat is duurzaam. Mentale duurzaamheid. Het kan ook zomaar gaan over iets waar je liever niet naar kijkt. Samen doen we dat dan wel en alles wordt dan lichter, helderder en meer open. Uiteraard hebben we het ook over waar je wel naar wilt kijken. Er zijn vele pelgrimsvragen in het leven, maar drie staan in gesprekken vaak centraal: waar kom je vandaan, waar ben je nu en waar ga – of wil - je naartoe. Ik vind dat de coachgesprekken hele mooie processen met zich meebrengen. Ieder 1 op 1 gesprek op de dinsdagochtend duurt 50 minuten. Dat is precies goed, niet te lang, niet te kort. De coachgesprekken op dinsdagochtenden gaan erg fijn. De agenda is goed gevuld, maar je kunt altijd voor de eerste keer een afspraak maken bij

De Nije Hoeve. Vanaf 30 april is er weer volop plaats.

Ook de Mannengroep, die eens per maand op de tweede donderdagochtend van de maand bijeen komt, draait op volle toeren en aanschuiven kan altijd. Op 4 april (bij uitzondering dan de eerste donderdag van de maand) gaan we weer in gesprek in de groep. Daarna: houd de agenda in de Nieuwsbrief in de gaten!

De coach moet zelf ook gecoacht worden. Na alle opleidingen met certificeringen volg ik regelmatig cursussen om bij te blijven. In december 2023 rondde ik een intensieve cursus op Master niveau over de omgang met levensvragen af aan het Radboud UMC. En in april ga ik in retraite in een prachtig afgelegen 133 eeuws klooster in Niedersachsen (Duitsland) om daar met diverse coaches en geestelijk verzorgers uit Duitsland en Nederland onderwerpen uit te diepen die te maken hebben met waar de gasten op de coachgesprekken mee aankomen en behoefte aan hebben. Daarom liggen de coachgesprekken eventjes stil tussen 3 en 29 april.

Je bent van harte welkom en ik wens je een goede aprilmaand,

Pieter Grimbergen

(Erkend en gecertificeerd ACT Acceptance & Commitment Therapeut, Brené Brown BLI en Radboud UMC)

 

Meer nieuws